lördag 30 oktober 2010

Nya planer smids

Nya planer smids.
Med en härlig räkmousse som en av baserna i mäsket är det tänkt att locka till sig någon vinterkarp.Den inbjudande och "doftande" räkmoussen består av mixade rester från räkfrossan.
Det är allt för synd att slänga,när det med all säkerhet kan läcka ut doftämnen som lockar till sig en karps nyfikenhet.

Mäsket ska ju vara hett för karpen så några heta kryddor hör också till i blandningen.
Dessa finns till ett billigt pris på ÖB.De har även allt från torra produkter till konserverade som lämpar sig för partikelmäsk.
Resterande ingredienser är rester från hushållet i form av torkat bröd,havre,cornflakes osv varor som blivit över,lite av "mäsk kockens hemligheter".
Även några händer fulla regnbågspellets hjälper till att spetsa upp blandningen med sin fisklukt.
Det blev ett x-antal kg men tanken är att inte övermäska så här års,därför blev mäsket format i lagom stora bollar och infrusna.
Det blir perfekt när de sjunker till botten och tinar,samtidigt som de läcker ur sig doftämnen.
Jag har inte gett upp fisket än,åtminstone en karp till vill jag fånga innan årets slut.

2 kommentarer:

  1. Räkfrossa igen ;-) Skaldjur är mumma. Bra att ta vara på resterna. Håller tummarna för dig till ditt nästa pass :-)

    SvaraRadera
  2. Tror det blir tufft med vinterpassen men jag hoppas iallafall att man kan få nåt litet.
    Storleken på karpen spelar ingen roll då det är mer sporre att få upp något överhuvudtaget såhär års.
    Tjejen har en förmåga att rensa bland skafferierna och kyl,frys.Jag ser mycket som synd att slänga.
    Bättre spara o använda som mäsk,funkar det inte till 100 % så är där kanske ändå någon karp som får i sej lite till viktökningen.

    SvaraRadera